plogo
Praktijkadres:
Oude Amersfoortseweg 315
telefoon 035-7720042 (werkdagen 9.00-9.30 uur)
mobiel 06 5462 5429
fax 084-7314567
email keesreijn@kredo.nl

skype hilversum 1223

Probleemgerichte behandeling
Bij de probleemgerichte aanpak gaat het om het samen uitvinden en oplossen van een probleem waar je duidelijk last van hebt. Bijvoorbeeld:
  • spreekangst
  • examenvrees
  • relatieproblemen
  • seksuele problemen
  • verwerking van een aangrijpende gebeurtenis.

Meestal kunnen we zo’n probleem in een beperkt aantal bezoeken behandelen. En dan ben je opgelucht: je bent het kwijt of je hebt ermee leren omgaan.

Misschien levert dat ook nog wat extra’s op.
Neem bijvoorbeeld spreekangst. Wie angst heeft om voor een groep te spreken, heeft waarschijnlijk vaak geprobeerd om onder spreekbeurten uit te komen. Dat gaf dan wel af en toe een rotgevoel als je worstelde met smoezen om ervan af te komen. Maar het leverde ook een veilig gevoel op en geen risico om ‘af te gaan’. Zo’n veilig leven zonder risico, met af en toe een rotgevoel, is ook saai en kleurloos. Door het overwinnen van je spreekangst is de weg vrij voor nieuwe contacten en ervaringen. Voor een leven met meer kleur en afwisseling.

Overigens kan het best blijken dat de spreekangst niet op zichzelf staat. Door de oorzaken van de spreekangst op te sporen, kun je ineens ook een nieuwe kijk krijgen op andere dingen in je leven.