plogo
Praktijkadres:
Oude Amersfoortseweg 315
telefoon 035-7720042 (werkdagen 9.00-9.30 uur)
mobiel 06 5462 5429
fax 084-7314567
email keesreijn@kredo.nl

skype hilversum 1223

Persoonsgerichte behandeling
Bij de persoonsgerichte aanpak staat niet een specifiek probleem centraal, maar richten we ons op je hele persoon:
- je manier van doen en laten in het algemeen of op een bepaald gebied
- het waarom (of waarom niet) van bepaalde dingen
- of je dat zo wilt houden of juist wilt veranderen.
En wat dat (dus!) betekent voor jou.

Het kan daarbij gaan om het aanpakken van een aantal samenhangende problemen, die ervoor zorgen dat je je draai niet kunt vinden of je niet lekker voelt. Het kan ook gaan om een orientatie op een andere loopbaan. Of om duidelijkheid over de voor- en nadelen van ingrijpende keuzen in je leven. Uitzoeken welke ‘rode draad’ er zit in de dingen die je irriteren. Uitzoeken van de dingen waar je je goed bij voelt, die dus kennelijk belangrijk zijn voor jou. Persoonlijke ontwikkeling en groei om meer inzicht te krijgen in jezelf en je levensenergie beter de gebruiken.

Omdat we bij deze aanpak veel breder en dieper op jouw leven ingaan, hebben we er vaak ook meer tijd voor nodig dan voor een probleemgerichte aanpak. En natuurlijk komen we daarbij ‘onderweg’ ook allerlei persoonlijke vragen en problemen tegen, waar we aandacht aan besteden. Daar zal van afhangen hoeveel tijd we ervoor nodig hebben.

Personal coaching
Personal Coaching is een individuele begeleiding op basis jouw eigen van tevoren geformuleerde doelen en coachingspunten. Het is dus een zeer persoonlijk opgebouwde coaching, die zowel van een bedrijfssituatie als van een privésituatie kan uitgaan.

Coaching staat bij mij voor: helpen jezelf zo te ontwikkelen dat je je doel bereikt, een 'maatje' zijn in je proces. Dat kan door te stimuleren, zelfvertrouwen te ontwikkelen, vaardigheden te vergroten, grenzen te verleggen, te filosoferen, sparring partner te zijn, te trainen, een spiegel voor te houden, samen kansen te ontdekken, mogelijkheden te verkennen, de letterlijke of figuurlijke tegenstander te bestuderen en daarvoor een tactiek te ontwikkelen, voor- en nadelen van oplossingen in kaart te brengen, te kijken of de lat te hoog ligt of juist omhoog moet, structuur te bieden, relaties te leggen, feedback te geven op gedrag, doelen en subdoelen te formuleren, planmatig te leren werken, de follow up te bewaken, therapie te geven, te ontstressen, balans op te maken, te leren kiezen, opdrachten te geven en de uitvoering daarvan te evalueren, samen te genieten van bereikte (deel)resultaten, kortom wat maar in mijn vermogen ligt om je te ondersteunen in het bereiken van je doel. Het is dus niet een standaardconcept, maar flexibel, af te stemmen op heel verschillende personen met heel verschillende wensen en in heel verschillende situaties.


Coaching start met een intakegesprek, waarbij we je persoonlijke omstandigheden en je doelen bekijken. Daarna zijn er in eerste instantie vijf persoonlijke sessies van maximaal anderhalf uur. Het hangt van de situatie en het doel van de coaching af of het coachingstraject daarmee wordt afgesloten of dat je voor een langere periode gecoacht zou willen worden.