plogo
Praktijkadres:
Oude Amersfoortseweg 315
telefoon 035-7720042 (werkdagen 9.00-9.30 uur)
mobiel 06 5462 5429
fax 084-7314567
email keesreijn@kredo.nl

skype hilversum 1223

Massage is een weldaad voor je lichaam en je geest, ook als je verder niets mankeert.

Ben je gespannen of heb je een drukke baan, dan geeft een goede massage je de nieuwe energie, ontspanning en rust om in the running te blijven. Een vast massageprogramma van bijvoorbeeld twee keer per maand kan je dan goed van pas komen.

Steeds meer mensen denken vooral en vergeten te voelen. Ze leven niet met hun hele lichaam, maar eigenlijk alleen met hun hoofd.
Soms zelfs zo, dat hun leven zich vooral afspeelt boven hun neus. Massage is dan een effectieve manier om beter contact te maken met de rest van je lichaam of energie te brengen op plaatsen waar je je koud voelt. Weer te voelen dat je ook nog een lijf hebt met allerlei functies daarin, die onderhoud vragen. Massage zorgt voor betere afvoer van afvalstoffen uit je cellen, voor een betere doorbloeding van je lichaamsdelen en soepeler werken van je gewrichten. Het effect van een goede massage blijft zeker een aantal dagen merkbaar.

Regelmatige gehele of gedeeltelijke massage is ook prima voor mensen die veel staand werk doen, op kantoor zitten, aan een beeldscherm werken, autorijden, of ander werk hebben waarbij zij langdurig in dezelfde houding werken of veelvuldig dezelfde handelingen doen (zoals kassawerk). Heb je weinig lichaamsbeweging of doe je niet zoveel aan sport, dan is een regelmatige massage echt een aanrader.

Ik pas ontspanningsmassages ook wel toe als onderdeel van een therapieprogramma. We plannen dan wat massageafspraken in om je stress af te bouwen, beter te leren ontspannen of meer contact op te bouwen met je gevoel.
Natuurlijk kan het ook omgekeerd: je regelmatige ontspanningsmassages combineren met gesprekken over je manier van leven, timemanagement, mogelijkheden om bewuster te ontspannen en meer energie te kweken.

Deelmassage en ander lichaamswerk
Behalve therapeutische en volledige lichaamsmassages geef ik probleemgerichte massages, zoals
- nek-/schoudermassage
- onderrug-/bekkenmassage
- massage voor een betere doorbloeding van benen en voeten.
Naast massage kan ook een andere lichamelijke therapie voor jou goed zijn, zoals ademhalingstraining, eutonie of bio-energetische oefeningen.

Massagetherapie
Massagetherapie kan helpen als je bang bent om mensen dichtbij te laten komen of als je er niet tegen kunt om je te laten aanraken. Een afweer tegen aanraking kan bijvoorbeeld zijn ontstaan door seksueel misbruik of als je slachtoffer was van geweld. Massagetherapie kan dan helpen om je afweer te verminderen. Om geleidelijk weer toe te laten dat je kunt en mag voelen. Om veiligheid te ervaren, weer te bouwen aan je durf en je vertrouwen te herstellen.
Massagetherapie is een prima middel om beter contact te maken met je gevoel. Ook kan massagetherapie helpen om je stress te verminderen als je nog te angstig of gespannen bent voor andere therapievormen.

Massagecursussen
Voor wie zelf wil leren masseren, geef ik regelmatig massagecursussen.
Meer informatie kun je vinden op www.masserenleren.nl. Daar kun je je ook aanmelden.